Kommande träffar

Välkomna till andra halvåret 2017 med Bibliotekets Vänner i Höllviken.

Notera att vi ibland är i Salongen i nya biblioteket och ibland i Hörsalen den gamla biblioteksbyggnaden. Anmälan kan göras till ingrid.ryblom@telia.com eller till Greta, 0706-915848.

Endast icke-medlemmar betalar entréavgift.

Vårens program var i vårt tycke bra och det verkade som ni besökare också tyckte det för de flesta av våra arrangemang blev välbesökta. Vi är även mycket glada över att vi fått så många nya medlemmar. Nu presenterar vi höstens program och hoppas att du ska finna något som faller dig i smaken.  Varsågod och håll tillgodo!

Först och främst kör vi en favorit i repris – bussutflykt, i år till Torups Slott, den 17 september. Buss avgår från busstorget (utanför biblioteket) kl. 10.00. Vi får visning av deras bibliotek och därefter Statarmuseet där vi blir serverade soppa. Vi blir uppdelade i två grupper, ena gruppen äter först och den andra börjar med att gå på visningen. Bussen avgår från Torup mot Höllviken kl. 14.00. Kostnad för medlemmar 250 kronor/person. Anmälan senast den 25 augusti 2017!  Anmälan per telefon till 0706-91 58 48 (Greta Linell). Endast för medlemmar!

Den 23 september kl 12, kommer Charlotte Erlansson, professor emeriti från Lunds Universitet och föreläser om ”Kostens betydelse för hälsan”. Charlotte återkommer på mångas begäran och nu är det dags att bli lite förvånad igen. Är det nyttigt? Plats: Hörsalen i Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 60 kronor. Medlemmar gratis.

Den 27 september kl 19, kommer Mats Andersson, tv-meteorolog, och talar om väder och vind. Jobbar en meteorolog alltid för högtryck? Plats: Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 60 kronor. Medlemmar gratis.

Den 4 oktober kl 19, seans med Benny Rosenqvist. Intresset för författaren och mediet Benny fortsätter i oförminskad skala. Som vanligt blir det en spännande och för många en något förbryllande kväll. Plats: Hörsalen i Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 100 kronor. Medlemmar gratis.

Den 7 oktober kl 12, har vi ”Uppföljning om fotokonsten” med Thomas Gemal. Många tips för oss som har digitalkameror med alldeles för många finesser, eller hur? Plats: Salongen i Biblioteket. Entré 30 kronor. Medlemmar gratis.

Den 18 oktober kl 19, kommer Per Jonsson från Lunds Universitet tillbaka och talar om ”Kärlek och rädsla”.  Garanterat minst lika intressant föredrag som förra gången.Plats: Hörsalen i Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 60 kronor. Medlemmar gratis.

 Den 25 oktober kl 19, blir det ännu en bildföreläsning av Ingemar Skogar. Denna gång handlar det om Costa Rica. Det blir många fantastiska bilder tagna av en av Sveriges duktigaste naturfotografer. Plats: Hörsalen i Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 60 kronor. Medlemmar gratis.

Den 8 november kl 19, Litterär frågesport. Under ledning av Jan Omfors har vi premiär för en lekfull tävling med frågor för både gammal och ung. Vi ska fixa några trevliga priser för de som klarar flest frågor. Plats: Hörsalen i Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 30 kronor. Medlemmar gratis.

Den 15 november kl. 19, Föreläsning om Beatlesproducenten George Martin. Staffan Olander, som är Beatlesexpert, kommer ännu en gång till oss. Plats: Hörsalen i Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 60 kronor. Medlemmar gratis.

Den 18 november kl.12, Nu har det hänt igen. Christina Olseni och Micke Hansen berättar om arbetet bakom böckerna om mord i Falsterbo. Något nytt på gång? Plats: Salongen i Biblioteket. Entré 30 kronor. Medlemmar gratis.

Den 23 november kl. 19, Vattendansen och det intuitiva måleriet med akvarellmålare Johan Ramberg. Johan är även en mycket duktig lärare och kommer med många tips. Plats: Hörsalen i Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Entré 30 kronor. Medlemmar gratis.

Den 25 november kl. 12, Kommunikation och samarbete – Lena Holmberg lär oss mer om hundar. Det är många mattar och hussar som är tacksamma för tipsen under Lenas populära föredrag och frågestunder.Plats: Salongen i Biblioteket. Entré 30 kronor. Medlemmar gratis.

Ta gärna med släkt och vänner, man behöver inte vara medlem för att gå på våra träffar – men vi blir glada om våra besökare blir medlemmar. Dessutom är det ekonomisk fördelaktigt om man kommer flera gånger.

Förboka i tid, antalet platser är begränsat. Skulle du få förhinder, är vi tacksamma om du meddelar detta så att någon annan kan beredas plats. Tack.