Kommande träffar

Välkomna till andra halvåret 2018 med Bibliotekets Vänner i Höllviken.

Notera att vi ibland är i Salongen i nya biblioteket och ibland är i Hörsalen i den gamla biblioteksbyggnaden. Anmälan kan göras till ingrid.ryblom@telia.com eller till Greta, 0706-915848.

Endast icke-medlemmar betalar entréavgift.

Vårens program var i vårt tycke bra och det verkade som ni besökare också tyckte det för de flesta av våra arrangemang blev välbesökta. Vi är även mycket glada över att vi fått så många nya medlemmar. Nu presenterar vi höstens program och hoppas att du ska finna något som faller dig i smaken.  Varsågod och håll tillgodo!

Onsdagen den 19 sept. kl 19. Rubriken är Kinesisk läkekonst och talare är Linda Ding som efter utbildning i Beijing har arbetat som läkare och forskare i Kina och som underläkare i Sverige. Arbetar numera med akupunktur . Vi träffas i Hörsalen i den gamla biblioteksbyggnaden.  Icke-medlemmar betalar 50:- i entré. Medlemmar går som vanligt in gratis.

Lördagen den 22 sept. kl 12. Mitt unga fartfyllda liv. Amanda Lundberg talar om sin bok som har väckt stor uppmärksamhet. Amanda är en 22-årig tjej med Downs syndrom som lyckats övervinna alla svårigheter. Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Onsdagen den 26 sept. kl 19. Peter Linde, astronom och forskare talar om Jakten på liv i universum. Det blir en mycket intressant kväll.sa  Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Onsdagen den 3 okt. kl 19. Seans med frågestund. På mångas begäran återkommer Benny Rosenqvist och berättar om sina böcker och visar exempel på sin mediala förmåga. Boka plats i god tid eftersom föranmälan är obligatorisk. Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 100:- i entré.

Onsdagen den 10 okt.kl 19.  Per Jonsson, LTH-forskare i psykologi, föreläser om hur vi skapar mening i vår liv och varför. Per talar så att alla förstår, har fin humor och har varit hos ett par gånger redan och det blev mycket uppskattade kvällar. Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Lördagen den 13 okt. kl 12. Mats O. Svensson talar om sin bok En man med temperament.
Vi träffas i Salongen, Höllvikens Bibliotek. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré..

 Onsdagen den 17 okt. kl 19.Den suveräne naturfotografen och föredragshållaren  Ingmar Skogar presenterar sitt senaste föredrag med bildspel kallat Indien – djungelbokens  värld.
Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Lördagen 27 okt. kl 12. Japan – landet annorlunda? Vår egen globetrotter, Jackie Wahrgren berättar och visar bilder från besök i Japan. Det blir som vanligt fina bilder och intressanta minnen.
Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Onsdagen 7 nov.  kl 19. Ekologiskt eller närodlat? Rolf Nordström från Ängavallen, föregångare inom ekologisk odling och föredömlig djurhållning, berättar om sin resa som pionjär och föredöme. Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Lördagen den 17 nov. kl 12. Fotokonstens historia. Det blir intressant information och underbara bilder när Näsets mästerfotograf, Anita Campbell, kommer till Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Onsdagen 21 nov. kl 19. Gryningspyromanen. Av Dan Granvik får vi veta mer om den spännande och besvärliga jakten på mannen som skapade rädsla och orsakade stora kostnader.
Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 50:- i entré.

Ta gärna med släkt och vänner, man behöver inte vara medlem för att gå på våra träffar – men vi blir glada om våra besökare blir medlemmar. Dessutom är det ekonomisk fördelaktigt om man kommer flera gånger. Skolungdomar går in gratis så låt dem hänga med. Många av våra program kan vara intressanta även för tonåringar.

Förboka i tid, antalet platser är begränsat. Skulle du få förhinder, är vi tacksamma om du meddelar detta så att någon annan kan beredas plats. Tack.