Kommande träffar

Välkomna till första halvåret 2018 med Bibliotekets Vänner i Höllviken.

Notera att vi ibland är i Salongen i nya biblioteket och ibland i Hörsalen den gamla biblioteksbyggnaden. Anmälan kan göras till ingrid.ryblom@telia.com eller till Greta, 0706-915848.

Endast icke-medlemmar betalar entréavgift.

Höstens program var i vårt tycke bra och det verkade som ni besökare också tyckte det för de flesta av våra arrangemang blev välbesökta. Vi är även mycket glada över att vi fått så många nya medlemmar. Nu presenterar vi vårens program och hoppas att du ska finna något som faller dig i smaken.  Varsågod och håll tillgodo!

Lördagen den 3 februari kl 12. Rubriken är Binas roll för ekosystemet och det är Mathis Kögel som ger oss viktig information. Vi träffas i Salongen, Höllvikens Bibliotek.  Icke-medlemmar betalar 30:- i entré.

Lördagen den 24 februari kl 11.15. Vi inleder med Årsmöte och sedan kåserar Frank Orton och Jan Omfors under rubriken Tick . Tack. Det handlar om tiden och olika tidsbegrepp. Beräknad start kl 12.00. Vi träffas i Salongen, Höllvikens Bibliotek. Icke-medlemmar betalar 30:- i entré.

Onsdagen den 28 februari kl 19. Ulf T. Kristoffersson berättar om 40 år i FNs tjänst. Rubriken är lång. Ett liv med FN på den humanitära frontlinjen. Ulf kommer även att signera och sälja sin mycket intressanta och spännande bok Blue grit.  Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 60:- i entré.

Lördagen den 3 mars kl 12. Sömnens mysterier. Marianne Ors, som är välkänd sömnforskare, återkommer med ännu ett spännande föredrag. Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 60:- i entré.

Onsdagen den 7 mars kl 19. Seans med Benny Rosenqvist. På mångas begäran återkommer Benny och berättar om sina böcker och visar exempel på sin mediala förmåga. Boka plats i god tid. Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 100:- i entré.

Onsdagen den 14 mars kl 19. 88 böcker du ej behöver läsa. Det är första gången Kalle Lind kommer till oss och vi ser alla fram emot en mycket underhållande kväll. Vi träffas i Ljungkyrkan i Höllviken. Icke-medlemmar betalar 60:-. SLUTSÅLT!

 Lördagen den 17 mars kl 12. Ordning och reda. Linda Gemal talar om för oss hur vi kan få mer ordning i tillvaron. Det blir många tankeväckande tips. Vi träffas i Salongen, Höllvikens Bibliotek. Icke-medlemmar betalar 30:- i entré.

Onsdagen den 11 april kl 19. Glömska. Det blir en kväll att komma ihåg. Mikael Johansson ger oss nyttiga kunskaper som hjälper oss i vardagen. Vi träffas i Hörsalen, Höllvikens gamla biblioteksbyggnad. Icke-medlemmar betalar 60:- i entré.

Lördagen den 14 april kl 12. Från skrivarkurs till egenutgivning av ”Svart dröm”. Helen Sellman berättar. Vi träffas i Salongen, Höllvikens Bibliotek. Icke-medlemmar betalar 30:- i entré.

Lördagen den 28 april kl 12. Fåglars hemligheter. Det blir intressant information och underbara bilder när Anita Campbell kommer till Salongen, Höllvikens Bibliotek. Icke-medlemmar betalar 30:- i entré.

Lördagen den 12 maj kl 12. Fotosafari. Denna gång vill Thomas Gemal att vi tar med kamera/mobil och följer med honom ut i Nyckehålsparken för att ta personliga bilder som vi sedan kan diskutera. Vi träffas först i Salongen, Höllvikens Bibliotek. Icke-medlemmar betalar 30:- i entré.

Lördagen den 19 maj. Vi gör en bussutflykt till Flyinge Kungsgård. Det blir en guidad tur och vi får intressant information, se hingstdepån och förmodligen även storkar. En god lunch ingår. Utflykten är endast för medlemmar och antalet besökare är maximerat så gör anmälan i god tid. Priset är 250:- per person. Samling utanför biblioteket i Höllviken. Bussen avgår 9.00.

 

Ta gärna med släkt och vänner, man behöver inte vara medlem för att gå på våra träffar – men vi blir glada om våra besökare blir medlemmar. Dessutom är det ekonomisk fördelaktigt om man kommer flera gånger. Skolungdom går in gratis så låt dem hänga med. Många av våra program kan vara intressanta även för tonåringar.

Förboka i tid, antalet platser är begränsat. Skulle du få förhinder, är vi tacksamma om du meddelar detta så att någon annan kan beredas plats. Tack.