Nyheter på Bibliotekets vänner

Bokförsäljning
Torsdagen den 26 mars och fredagen den 27 mars finns vi på torget i Toppengallerian. Vänliga personer har skänkt böcker som vi nu säljer billigt och pengarna används sedan till föredrag och sponsring av Höllvikens Biblioteks aktiviteter. Det går att göra verkliga fynd till rekordlåga priser. Vi är där mellan 10 och 18 båda dagarna. Välkommen! INSTÄLLT!  Vi återkommer till hösten. 

Vi finns även på Facebook
Innan det är dags för nästa föredrag försöker vi ge lite förhandsinformation på Facebook. Besök gärna vår sida där och ett GILLA  sitter aldrig fel. Det är alltid uppmuntrande. Länk: https://www.facebook.com/biblioteketsvannerihollviken

Varför inte ta en paus från alla deckare?
Jojo Moyes skriver om mänskliga relationer på ett sätt som fängslar alla som fått en av hennes böcker i handen. Hur kan en så ung kvinna redan ha samlat på sig så mycket livserfarenhet och klokhet? Böcker finns på Höllvikens Bibliotek och hos Anders Billing, Asp Bokhandel, i Toppengallerian.

 


 


 


En ny bekantskap
<2015-01-29>  Torsdag den 29 Januari 2015
Peter May skrev Svarthuset och det var en härlig läsupplevelse. En detektivroman utan en massa blod och hemskheter men med intressanta personer och natur. Läste sedan bok två i trilogin Lewismannen. Också mycket bra.


Några lästips
<2015-01-14>  Onsdag den 14 Januari 2015
Blåst, regn och mörker inbjuder till läsning i en skön fåtölj. Jag har hunnit med några böcker de här dagarna och vill rekommendera följande.
1. Winston Churchill del 2 av Bengt Liljegren. Winston är fortfarande en mycket fängslande personlighet och vi får veta mer om spelet bakom kulisserna under de svåra åren.
2. Lena Andersson mycket annorlunda kvinnoskildringar i Egenmäktigt förfarande och Utan personligt ansvar. Spännande relationer.
3. Sonen av Jo Nesbö är lättläst och spännande.
4. David Nicholls har seglat upp som min favorit med hjälp av Vi och En dag.
5. Rysligt spännande är Keplers böcker Sandmannen och Stalker.
Jag varvar böckerna. Det ger fin underhållning.